Arvoisat Dante-seuran jäsenet,

Toivottavasti olette voineet nauttia lämpimästä kesästä ja valmiina kohtaamaan syksyn pimenevät illat. Valopilkkuna on kuitenkin Danten monipuolinen ohjelma, joka nyt syyskuussa pyörähtää tutulla tapaa käyntiin. Ennen alkusyksyn tapahtumien esittelyä on meillä kunnia tämän kirjeen myötä tutustua Danten uuteen sihteeriin, Merja Pylkkäseen, joka on tarmokkaasti ryhtynyt järjestämään seuramme asioita ja lukemaan Danten sähköpostia.

Merja on toiminut ennen Dante-seuraa monipuolisissa viestinnän, hallinnon ja projektijohdon tehtävissä taide- ja kulttuurialan järjestöissä Suomessa. Hänen läheinen suhteensa italian kieleen ja kulttuuriin on syntyisin pitkän elämänjakson myötä Roomassa, jossa hän aikanaan suoritti korkeakoulututkinnon ja toimi alansa työtehtävissä arkkitehtuurin parissa.

Seuraavaksi esittely alkusyksyn tilaisuuksista, joihin toivomme teidän saapuvan runsaslukuisina!

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaali

Helsingissä 20.- 30.9.2018 järjestettävä Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaali esittää kolme italialaista nykyelokuvaa ohjelmistossaan, joihin Dante-seuran jäsenet saavat 3€ alennuksen normaalihintaisista lipuista.

Elokuvat ovat:
Laura Bispuri: FIGLIA MIA (DAUGHTER OF MINE), 2018
Damiano D’Innocenzo & Fabio D’Innocenzo: LA TERRA DELL’ABBASTANZA (BOYS CRY), 2018
Susanna Nicchiarelli: NICO, 1988 (2017)

Alennus hiff.fi -verkkokaupassa (ostoskorissa) ja elokuvateatterin lippukassalla suullisesti. Lipunmyynti alkaa 13.9. Lisätietoja ohjelmasta, aikatauluista ja lipuista R&A: puh. 010 315 6100, hiff.fi

Jacopo Tintoretto, ”Il più terribile cervello che abbia avuto mai la pittura.”

FT, dosentti, Kuvataideakatemian varadekaani sekä Dante-seuran hallituksen monivuotinen jäsen Johanna Vakkari esitelmöi Tintorettosta. Tintoretto on tehnyt persoonallisella ja tunteisiin vetoavalla ilmaisullaan vaikutuksen lukemattomiin katsojiin, taiteilijoihin, taiteen tutkijoihin ja ajattelijoihin kautta vuosisatojen. Esitelmässä pohditaan, mitkä ovat ne keskeiset asiat, jotka tekevät hänen taiteestaan poikkeuksellisen. Tilaisuus on suomenkielinen.

Aika: to 27.9.2018 klo 18.00
Paikka: Lyceumklubi (Rauhankatu 7)

Tilaisuudessa on viinitarjoilu; ei ennakkoilmoittautumista.
Kaikki, myös ei-jäsenet, ovat lämpimästi tervetulleita!

Naiset kirjallisuuden kantajina

Maanantaina 29. lokakuuta 2018 on vuorossa perinteinen Strega-ilta, jossa tutustumme kuluvan vuoden kirjallisuuspalkinnon antiin. Voiton vei Helena Janeczek romaanillaan La ragazza con la Leica, palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa viidentoista vuoden tauon jälkeen naisen kirjoittamalle kirjalle. Naiskirjailijat hallitsivat tällä kertaa myös viiden parhaan ”lyhyttä listaa”.
Italian Kulttuuri-instituutin johtajan Patrizia Gambarottan johdattelemina suomalaiset Strega-raatilaiset kertovat omista suosikeistaan ja tunteita vuodesta toiseen kuohuttavan kisan vaiheista. Tilaisuus on suomen- ja italiankielinen.

Aika: ma 29.10.2018 klo 17.30
Paikka: Lyceumklubi (Rauhankatu 7)

Tilaisuudessa on viinitarjoilu, ei ennakkoilmoittautumista.
Kaikki, myös ei-jäsenet, ovat lämpimästi tervetulleita!

Jos et vielä ole maksanut jäsenmaksua, voit suorittaa sen tilisiirtona Danten tilille,
FI21 2001 3800 4423 85. Viitenumero: 1067.
Jäsenmaksut ovat 40 € / vuosi, eläkeläisjäsenmaksu 35 € / vuosi,
opiskelijajäsenmaksu 15 € / vuosi, kannatusjäsen: valinnainen summa (vähintään 50 euroa).
Kolmen vuoden jäsenyys (kertamaksu) 100€.

Lopuksi toivotamme kaikille oikein auvoisaa alkusyksyä!

Marja Härmänmaa (pj) Merja Pylkkänen (sihteeri)