SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI – COMITATO DI HELSINKI

4. jäsenkirje

Arvoisat Dante-seuran jäsenet,

päivät lyhenevät, ja ilma toivottavasti jäähtyy. Joulua odotellessa on Dantella vielä kaksi merkittävää tapahtumaa, joihin toivomme teidän osallistuvan runsaslukuisina.

Leonardon jäljillä

Leonardo da Vincin kuolemasta on vuonna 2019 kulunut 500 vuotta. Società Dante Alighieri, Helsinki, Taideyliopiston Kuvataideakatemia ja Sinebrychoffin taidemuseo järjestävät sen kunniaksi symposiumin.

Ohjelma:

13.00 Symposiumin avaus: Kuvataideakatemian varadekaani FT, dos. Johanna Vakkari ja Sinebrychoffin taidemuseon johtaja FT Kirsi Eskelinen

13.15 Taidehistorioitsija FT, dos. Riikka Stewen: ”Liike ja aika Leonardon maalauksessa Pyhä Anna kolmantena”.

13.45 Suomentaja FM Laura Lahdensuu: ”Leonardoa suomeksi: Työpäiväkirjojen kokoamisesta ja kääntämisestä.

14.15 Kuvataiteilija ja elokuvantekijä MuK Jenni Luhta: ”500 vuotta Leonardon jälkeen vedenpaisumus”

14.45 – 15.00 tauko

15.00 – 16.45 Konservaattori Cinzia Pasquali: ”Restaurare Leonardo /Konservointityötä Leonardon parissa”. Esitelmän tulkkaa suomeksi FM, konferenssitulkki Sini Sovijärvi.

Muut esitelmät ovat suomenkielisiä, paitsi Pasqualin, jonka italiankielinen esitelmä siis tulkataan suomeksi.

Paikka: Sinebrychoffin taidemuseo, Valkoinen sali (Bulevardi 40)

Aika: perjantai 13.12. klo 13–17

Tilaisuus on kaikille avoin yleisötilaisuus, eikä se edellytä ennakkoilmoittautumista.

****

Pikkujoulu-glögi-ilta Helsingin Lyceumklubilla yhdessä Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen, Cercle franco-finlandais ry:n kanssa.

Illan aikana Cff:n hallituksen jäsen, FM Jarmo Kehusmaa kertoo (suomeksi) Italian ja Ranskan keittiöiden keskinäisistä vaikutuksista gastronomian historiassa. Luvassa myös teemaan sopivia pikkuherkkuja, viiniä ja glögiä.

Ilmoittautumiset viimeistään 13.12.2019: cercle.helsinki@elisanet.fi tai puh. 050 357 0537 (Cff :n sihteeri Minna Varila).

Osallistumismaksu 15 euroa Danten jäsenille ja 25€ muilta. Osallistumismaksu maksetaan mielellään pe 13.12 mennessä suoraan Cff:n tilille: Nordea FI16 2179 1800 0157 51viite: 123. Osallistumismaksun voi hätätapauksessa maksaa myös käteisellä tilaisuuden alkaessa.

Paikka: Helsingin Lyceumklubilla, Rauhankatu 7 E, 5 krs

Aika: Keskiviikko 18. joulukuuta klo 18.00 alkaen

Tervetuloa ystävien kanssa! Benvenuti a tutti!

***

Danten uudet verkkosivut on avattu elokuussa, ja sieltä löytyy myös blogeja luettaviksi. Kaikki, seuran jäsenet ja muut, ovat myös tervetulleita kirjoittamaan Italia-aiheisia blogeja. Ota yhteyttä hallituksen blogi-vastaavaan, Sini Sovijärveen sini.sovijarvi@yle.fi. : https://dante.fi/blogi/

Lopuksi muistuttaisimme myös jäsenmaksusta, joilla seuramme toimintaa pidetään yllä. Jos et vielä ole muistanut maksaa tämän vuoden jäsenmaksua, voisitko ystävällisesti maksaa sen mitä pikimmiten?Jäsenmaksut ovat seuraavat: 15€ opiskelija; 35€ eläkeläinen; 40€ normaali jäsen; 100€ kolmen vuoden jäsenmaksu.

Jäsenmaksut maksetaan Danten tilille FI21 2001 3800 4423 85.

Odottaessamme tapaavamme teidät kaikki ystävinemme seuraavissa Danten tilaisuuksissa, toivotamme teille rauhallista kaamosta!

Koko hallituksen puolesta,

Marja Härmänmaa (pj)                                                        Antonella Perna (sihteeri)