Arvoisa Dante-seura jäsen,

Lehdet putoavat puusta, illat pitenevät ja sää viilenee. Syksy on taittumassa talveksi, mutta Dante-seura toimii aktiivisesti vuoden synkimpinäkin kuukausina. Tiedossa on varsin monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelma, joka jatkuu seuraavalle vuodellekin:

Maanantaina 12.11., Jakub Kujawinski: ”Le identità del Mezzogiorno d’Italia medievale”

Il dottor Jakub Kujawinski è docente all’Università di Poznan, Polonia, e ricercatore all’Università di Helsinki. Si interessa soprattutto della storia medievale del Sud Italia e della storiografia tardomedievale dello stesso. Il dottor Kujawinski ci parlerà in italiano.

Aika: klo 17.30
Paikka: Sali 7 (Metsätalo), Helsingin yliopisto, Unioninkatu 40

Ei ennakkoilmoittautumista, kaikki tervetulleita!

****

Maanantai 10.12., Maija-Leena Kallela: “Francesco Petrarcan “Africa” – humanistin sankarieepos”

FM Maija-Leena Kallela on latinan ja englannin kielen opettaja; tietokirjailija ja kääntäjä. Kallela on osallistunut useaan oppikirjasarjan ja kahden Kreikan ja Rooman historiasta kertovan tarinakokoelman tekemiseen. Lisäksi hän on suomentanut latinasta Senecan tragedioita ja Liviuksen Ab urbe condita -historiateoksen Hannibal -kirjoja. Hänen viimeisin, Teivas Oksalan kanssa suomentamansa teos on Francesco Petrarcan elämäntyö, Africa – laulu sankaruudesta ja ihmisyydestä, jota siis esitelmä käsittelee.

Aika: klo 18
Paikka: Rikhardinkadun kirjasto, yläsali, Rikhardinkatu 3

Ei ennakkoilmoittautumista, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

****

Torstai, 13.12., Toni Marino: “La canonizzazione delle scrittrici femminili italiane della seconda metà del ’900. Ritardi culturali, posizioni critiche, profili d’autore”

Toni Marino (1975) è ricercatore di Letteratura italiana presso l’università per stranieri di Perugia. Si interessa della canonizzazione nel sistema della letteratura italiana, e della narrativa femminile e gender oriented in Italia. https://www.unistrapg.it/sites/default/files/docs/curricula/marino-toni.pdf
La conferenza in lingua italiana si organizza insieme al Dipartimento delle lingue moderne dell’Università di Helsinki.

Aika: 16-18
Paikka: Sali 28a (Metsätalo), Helsingin yliopisto, Unioninkatu 40

Ei ennakkoilmoittautumista, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

*****

Maanantai, 14.1.2019, Suurlähettiläs Pauli Mäkelä: “Italia ja Ranska – latinalaiset sisarukset. Pitkä, yhteinen historia”

Pauli Mäkelä on toiminut diplomaatin urallaan pitkään sekä Italiassa että Ranskassa. Viimeksi hän toimi Suomen suurlähettiläänä Kreikassa. Italiaa ja Ranskaa kutsutaan usein lempinimellä ”latinalaiset sisarukset” niiden pitkän, yhteisen historian ja kielisukulaisuuden takia. Dantella on kunnia aloittaa uusi vuosi tällä kiintoisalla katsauksella, jossa kaksi vanhaa eurooppalaista näyttäytyy sekä uskollisina kumppaneina että kiivaina riitapukareina, kuten sisarukset ikään.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys – Cercle franco-finlandais ry:n kanssa.
Esitelmää seuraa viinitarjoilu.

Aika: klo 17.30
Paikka: Rikhardinkadun kirjasto, yläsali, Rikhardinkatu 3

Ei ennakkoilmoittautumista, kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

****

Jos et vielä ole maksanut jäsenmaksua, voit suorittaa sen tilisiirtona Danten tilille, FI21 2001 3800 4423 85. Viitenumero: 1067. Jäsenmaksut ovat 40 € / vuosi, eläkeläisjäsenmaksu 35 € / vuosi, opiskelijajäsenmaksu 15 € / vuosi, kannatusjäsen: valinnainen summa (vähintään 50 euroa). Kolmen vuoden jäsenyys (kertamaksu) 100€.

Lopuksi toivotamme kaikille oikein auvoisaa alkutalvea!

Marja Härmänmaa (pj)          Merja Pylkkänen (sihteeri)