SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI – COMITATO DI HELSINKI
Kolmas jäsenkirje, 30.11.2015
Arvoisat Dante-seuran jäsenet,
kaamoksen syventyessä Dante päättää tämän vuoden toimintansa, mutta valmistautuu jo samalla tulevaan vuoteen 2016. Postituskulujen säästämiseksi tässä vuoden viimeisessä jäsenkirjeessä on sekä joulukuun tapaamisemme että alkuvuoden 2016 ohjelma. Toivottavasti pääsette ystävinenne paikalle!
Torstaina 17.12. Dante juhlii pikkujouluja ja ottaa varaslähdön Arioston juhlavuoteen 2016, jolloin tulee kuluneeksi 500 vuotta Orlando Furioson ensimmäisen version julkaisemisesta. Laura Lahdensuu esitelmöi Ludovico Arioston Orlando Furiososta otsikolla ”Arioston Orlando: fakta ja fiktio eeppisessä fantasiassa” Laura Lahdensuu on suomentanut mitä erilaisimpia kirjailijoita Leonardosta Stefano Benniin, ja vuonna 2011 hänelle myönnettiin Premio Flaiano di italianistica –palkinto. Tällä hetkellä Laura on kirjailemassa ensimmäistä suomennosta Orlando Furiososta. Hanketta on tähän mennessä tukenut kirjastoapurahalautakunta. Arioston lisäksi Laura valottaa laajemmin Italian Renessanssikulttuuria.
Esitelmän jälkeen kuulemme italialaista kitaramusiikkia, jota soittaa Sibelius Akatemian opiskelija Taavi Kiviranta. Lopuksi nautimme jo tuttuun tapaan hieman viiniä.
Paikka: Lyceumklubi, Rauhankatu 7
Aika: klo 18.00
Kaikki ovat lämpimästi ystävineen tervetulleita!

Helmi-maaliskuussa meillä on ohjelmassa yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa järjestetty luentosarja ”Makupaloja italialaisesta kulttuurista”. Kaikki esitelmät ovat maanantaisin klo 17-18.30, ja paikka on Opistotalo, Helsinginkatu 26, Viipurinsali. Yleisluennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niihin ei ole ennakkoilmoittautumista.
29.2. Venetsia 1700 -luvulla – karnevaalia, teatteria ja loistokasta rappiota. FT Marja Härmänmaa
7.3. Italialainen populaarimusiikki 1960-luvulta nykyaikaan. FM Paolo Ribaldini
14.3. Nykykirjailijoiden monet Italiat: vinkkejä lukulistalle. FM Riikka Ala-Risku
21.3. Kansakunnan kuvia, yksilön mielen maisemia – italialainen nykyelokuva. FM Elina Suolahti
Torstaina 3.3. pidetään yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksen jälkeen FT, emeritaprofessori, Dante-seuran monivuotinen puheenjohtaja ja nykyinen kunniajäsen Elina Suomela – joka tässä yhteydessä tuskin syvempää esittelyä kaipaa – esitelmöi aiheesta: ” Dekkareita, trillereitä ja muuta kovaksikeitettyä kirjallisuutta Italiassa / Gialli, thriller ed altri noir in Italia.”
Tervetuloa kaikki jännittävään kokoukseemme!
Aika: 18.00
Paikka: Lyceumklubi, Rauhankatu 7

Danten ohjelma on verkkosivujen (www.dante.fi) lisäksi luettavissa myös facebook-sivuiltamme: Società Dante Alighieri – Helsinki
Pyytäisimme ystävällisesti niitä, jotka eivät vielä ole maksaneet jäsemaksuaan, maksamaan sen tuttuun tapaan seuran tilille, FI21 2001 3800 4423 85, viitenumero: 1067. Jäsenmaksu 35 € /vuosi; eläkeläisjäsenmaksu 30 € /vuosi; opiskelijajäsenmaksu 15 € / vuosi; kannatusjäsen valinnainen summa (vähintään 50 euroa).
Lopuksi toivotamme koko hallituksen puolesta kaikille auvoisaa joulunodotusta!