SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI – COMITATO DI HELSINKI

Helsinki, 31 marzo 2016

 

Hyvät Dante-seuran jäsenet,

onnistuneessa vuosikokouksessamme päätimme, että jäsenmaksut hieman nousevat. Tänä vuonna jäsenmaksu on 40€ vuosi ja eläkeläisjäsenmaksu on 35€ vuosi. Opiskelijajäsenmaksua ei koroteta, ja se on edelleen 15€ vuosi. Kannatusjäsen voi maksaa valinnaisen summan, kuitenkin vähintään 50 euroa. Kuka tahansa voi maksaa kannatusjäsenmaksun. Lisäksi päätimme mahdollisuudesta maksaa kerralla kolmen vuoden jäsenmaksu hintaan 100 euroa.

Pyytäisimme ystävällisesti maksamaan jäsenmaksut seuran tilille FI21 2001 3800 4423 85. Viitenumero: 1067

Monivuotinen aktiivijäsen Hanna-Leena Paloposki joutui muiden kiireiden vuoksi valitettavasti jättämään paikkansa Danten hallituksessa. Kiitämme Hanna-Leenaa hänen monipuolisesta panoksestaan seuran hyväksi.  Hänen tilalleen hallitukseen valittiin Sinebrychoffin taidemuseon johtaja Kirsi Eskelinen. Kirsi tulee pitämään kuvataiteita esillä Danten ohjelmassa. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Mia Kuokkanen ja Martti Berger sekä hallituksen puheenjohtaja Marja Härmänmaa valittiin tehtäväänsä uudelleen.

Postikulujen säästämiseksi seura toivoo, että mahdollisimman monet jäsenet vastaanottaisivat jäsenkirjeet ja muut seuran tiedotteet sähköisinä. Niitä jäseniä, jotka edelleen saavat kaikki jäsenkirjeensä postitse, mutta jotka voisivat käyttää myös sähköpostia, pyytäisimme ystävällisesti ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa seuran sihteerille Valerio Ceccolinille osoitteeseen: info@dante.fi. Seuran toimintaa ja tapahtumia voi seurata myös kotisivuilta www.dante.fi sekä Danten omalta Facebook-sivulta.

Danten loppukevään ohjelmaan kuuluu kaksi mielenkiintoista tilaisuutta, joihin toivomme teidän saapuvan runsaslukuisina. Muistattehan, että myös seuraan vielä kuulumattomat ystävänne ovat tervetulleita tilaisuuksiimme!

 

Maanantaina 11.04. Budapestin yliopiston ”Eötvös Loránd”:in Italian kirjallisuuden professori sekä Dante Alighieri-seuran Budapestin toimikunnan puheenjohtaja Ilona Fried pitää esitelmän aiheesta ”Il teatro italiano negli anni Trenta”. Italiankielinen luento järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston italiaisen filologian oppiaineen kanssa.
Aika: 18.00
Paikka: Metsätalo, Sali 12, Unioninkatu 40

 

Keskiviikkona 11.5. Ylitarkastaja Ville Kajanne Kansallisarkistosta pitää esitelmän aiheesta ”Italialaisten osallistuminen eurooppalaiseen kulttuuriadressiin Suomen hyväksi vuonna 1899”. Kulttuuriadressi oli yli tuhannen eurooppalaisen tieteen ja kulttuurin merkkihenkilön allekirjoittama vetoomus Suomen oikeuksien ja kulttuurin puolesta, vastauksena helmikuun manifestista alkunsa saaneisiin pyrkimyksiin kaventaa Suomen suuriruhtinaskunnan autonomista asemaa Venäjällä. Suurin määrä allekirjoituksia adressiin saatiin Italiasta. Kulttuuriadressia säilytetään nykyään Kansallisarkistossa ja FM Kajanne valmistelee aiheesta parhaillaan väitöskirjaa.

Aika: klo 18

Paikka: Lyceumklubi, Rauhankatu 7

 

Lopuksi toivotamme kaikille dantelaisille aurinkoista loppukevättä!

Ystävällisin terveisin koko hallituksen puolesta.