Helsinki, 4.9.2017

Arvoisat Dante-seuran jäsenet,

kolean kesän päätteeksi toivotamme syksyn tervetulleeksi käynnistämällä Danten toiminnan. Lähitulevaisuuden ohjelmiston kirjo on varsin laaja, sillä tarjolla on niin kuvataidetta, kirjallisuutta kuin elokuviakin.

Dante julkaisee syysohjelmansa kahdessa osassa, loppuvuoden tapahtumista kerrotaan seuraavassa jäsenkirjeessä loka-marraskuun vaihteessa. Tässä ei siis suinkaan ole vielä kaikki, mitä syksynne piristykseksi tarjoamme!

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaali 14. – 24.9.

Italia on isossa osassa 30 vuotta täyttävällä festivaalilla. Ohjelmistossa on kaksi kokonaan italialaista ja kahdeksan italialaista yhteistuotantoelokuvaa. Festivaalin avajaiselokuva on tänä vuonna Luca Guadagninon Chiamami con il tuo nome (Call Me By Your Name, 2017). Lisäksi festivaaleille saapuu vieraaksi Calabriaan sijoittuvan A Ciambran (2017) amerikanitalialainen ohjaaja Jonas Carpignano, jonka edellinen ohjaus Mediterranea oli Rakkautta ja Anarkiaa -ohjelmistossa vuonna 2015. Dante tukee juhlavuottaan viettävää festivaalia.

Tarkemmat tiedot ja elokuvien näytösajat löytyvät tapahtuman verkkosivuilta: https://hiff.fi/

Torstai 21.9. Taiteilijatapaaminen

Andrea Angione: Terribilis est locus iste

Palkitun valokuvataiteilija Andrea Angionen (s. 1977) Terribilis est locus iste –näyttelyn kahdeksan suurikokoisen teoksen päätähtiä ovat tavalliset kadun ihmiset. Dramaattiset ja teknisesti taiturilliset valokuvateokset vievät ajatukset 1500–1600-lukujen suuriin mestareihin, kuten Caravaggioon. Tutustumme näyttelyyn itse taiteilija oppaanamme. Tilaisuus on italiankielinen.

Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia, minkä vuoksi tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumisia pyydetään tiistaihin 19.9. mennessä Danten sihteerille osoitteeseen dante.helsinki@gmail.com. Samalla viestillä voi ilmoittaa mukaan useampia jäseniä. Mahdollisia ylijäämäpaikkoja voi tiedustella sihteeriltä tapahtumaa edeltävänä päivänä tai tulla tapahtuman alkaessa katsomaan, onko ryhmässä tilaa. Museon pääsylippu on omakustanteinen.

Näyttely on esillä Sinebrychoffin taidemuseossa 21.9.2017 – 28.1.2018.

Aika: Opastus alkaa klo 16.30, ostattehan lippunne ennen sitä. Kokoonnumme museon lipunmyynnissä.

Paikka: Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40. Esteetön sisäänkäynti rakennuksen sivulla. Museossa on hissi.

Hinnat: 12 € /10 €. Museossa käyvät museokortti ja Helsinki Card.

 

Maanantai 23.10. Pelataanko kirjallisuuspalkinnon finaalissa roolipeliä?

Kokoonnumme kuulemaan, minkälaista satoa tämän vuoden Strega-kisa toi Italian kirjalliselle kentälle. Viiden parhaan ”loppupeliin” sijoittuneista kirjailijoista, omista suosikeistaan ja kaikkien italialaisten jännityksellä seuraaman palkinnon yllätyksistä keskustelevat Suomen lukuraadin jäsenet Eija Wager, Leena Taavitsainen-Petäjä ja Elina Suolahti. Tilaisuus on suomenkielinen.

Premio Stregan 2017 voittaja, Paolo Cognettin Le otto montagne, on juuri ilmestynyt suomeksi nimellä Kahdeksan vuorta Lotta Toivasen suomentamana ja Bazarin kustantamana. Kustantaja tarjoaa Danten jäsenille suomennosta erikoishintaan 19,00 euroa (sh 33,00 e): sitä myydään vain tässä tilaisuudessa.

Teoksen esittely on luettavissa kustantajan verkkosivulla:

Kahdeksan vuorta

 

Aika: 18.00

Paikka: Lyceumklubi, Rauhankatu 7. Talossa on hissi.

 

Kavi: Syksyn ohjelmassa italialaisia elokuvia. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti tarjoaa syksyn iloksi useita italialaisia elokuvia.

Ohjelma: https://kavi.fi/fi/ohjelmisto. Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15.

 

Tunnelmallista syksyä kaikille, tapahtumissa tavataan!

Koko Danten hallituksen puolesta

 

Marja Härmänmaa                                                                                 Elina Melander

puheenjohtaja                                                                                          sihteeri