SOCIETÀ DANTE ALIGHIERI – COMITATO DI HELSINKI

CIRCOLARE STRAORDINARIA

 

Hyvä Dante-seuran jäsen,

 

Toivottavasti kirjeemme tavoittaa teidät terveinä hyvinvoivina. Kuluneen kevään seurauksena ei toivotusta valitettavasti voi pitää pelkkänä kohteliaisuutena.

Olemme todella erikoisessa tilanteessa. Koronaviruksen aiheuttama pandemia on monessa suhteessa mullistanut yhteiskuntamme, ja sen vaikutuksen luonnollisesti tuntuvat myös Dante-seuran toiminnassa. Kuten tiedätte, turvallisuussyistä koko loppukevään ohjelmamme jouduttiin peruuttamaa.

Vaikka emme voi tietää, mitä ensi syksynä tapahtuu, nyt kuitenkin tilanne vaikuttaa kehittyvän parempaan suuntaan. Niinpä mekin toivomme käynnistävämme seuran ohjelman tuttuun tapaan. Sääntömääräinen vuosikokous on pidettävä syyskuussa. Mikäli turvallisuus sitä edellyttää, järjestämme kokouksen virtuaalisesti. Lähetämme tästä tiedotteen heti elokuun loppupuolella.

Mitä tulee muuhun ohjelmaan, on hallitus kokoustanut ja toivorikkaana valmistellut runsaasti monipuolisia ja kiehtovia tapahtumia ensi syksyksi – unohtamatta seuran 95-vuotisjuhlia. Mikäli pahin tapahtuu, ja meitä odottaa syksyllä uusi poikkeustilanne, pyrimme kuitenkin pitämään seuran aktiivisena ja järjestämään korvaavia tapahtumia joko virtuaalisesti tai paperijulkaisuina. Hallitus pitää mielessä sen, että suurin osa seuran jäsenistä kuuluu riskiryhmään ja että kaikki eivät ole tottuneita käyttämään sähköisiä viestintävälineitä. Näin ollen olisimme erittäin kiitollisia jäsenten ehdotuksista koskien korvaavaa toimintaa, jos maassamme julistetaan uusi poikkeustila: miten Dante-seura voisi näissä olosuhteissa parhaiten palvella jäsenistöään? Ehdotuksia voi lähettää s-postitse soitteeseen info.helsinki@dante.fi.

Positiivisina uutisina voimme kertoa, että Suomen Dante-seurojen verkosto toimii aktiivisesti kaikkien seurojen toiminnan monipuolistamiseksi ja että verkosto sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ruhtinaallisen 25 500€ avustuksen jaettavaksi kaikkien hakemukseen osallistuneiden seitsemän Dante-seuran kesken. Tehokkaan sihteerimme ansioista saimme myös Dante-seurojen keskusjärjestöltä Sede centralelta 500€ erityisavustuksen toipuaksemme pandemian aiheuttamasta halvaannuttavasta tilanteesta.

Helsingin Dante-seura myös julkaisee aktiivisesti Italiaan liittyviä blogeja, joita voi lukea seuramme verkkosivuilta tutussa osoitteessa www.dante.fi. Mikäli olisitte halukas kirjoittamaan blogin, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä hallituksen blogi-vastaavaan, Sini Sovijärveen sini.sovijarvi@yle.fi Kaikki Italiaan liittyvät aiheet ovat lämpimästi tervetulleita!

Suomen kenties kolea mutta valoisa kesä on aluillaan. Luonto alkaa viheriöimään, ja vihreä on tunnetusti toivon väri! Pysytään optimistisina ja ennen kaikkea terveinä.

Odotamme tapaavamme teidät ensi syksynä virkeänä ja levänneenä!

Hyvää ja valoisaa kesää kaikille koko Danten hallituksen puolesta toivottava

 

Marja Härmänmaa (pj)                                                  Antonella Perna (sihteeri)

 

 

Kuvat:

  1. Giuseppe Arcimboldi, Estate,1563 (Museo del Louvre, Parigi)
  2. Antonella Perna